Vier tips om veiliger te werken

Tegenwoordig zien we dat mensen steeds meer vanaf verschillende plekken werken. Dit kan thuis, onderweg, op kantoor of bijvoorbeeld in een café zijn. Dit betekent echter niet dat u en uw werknemers veilig werken. De cyberrisico’s zijn namelijk groter geworden door deze flexibiliteit. Daarom vier tips om veilig op elke locatie te werken voor u en uw werknemers. 

Tip 1: two factor authenticatie

Een twee factor authenticatie is een handige oplossing om uw accounts te beveiligen. Middels een two factor authenticatie wordt de identiteit van u en uw werknemers bevestigd door een extra check. Deze extra check kan gedaan worden door bijvoorbeeld een SMS-code of via een applicatie op uw smartphone. Een twee factor authenticatie zorgt ervoor dat het lastiger is voor internetcriminelen en hackers om uw account binnen te komen.

Tip 2: update alle software

Een andere mogelijkheid om uw device extra te beveiligen tijdens het werken, is om regelmatig alle software up te daten. Door het updaten van software wordt de nieuwste variant van een programma of applicatie op uw device geïnstalleerd. De nieuwste versie is vaak meer waterdicht tegen internetcriminelen en hackers. Let op: dit is geen garantie, maar het kan wel bijdragen aan de veiligheid. 

Tip 3: gebruik verschillende wachtwoorden

Naast het gebruik van een two factor authenticatie is het ook van belang dat u en uw werknemers gebruikmaken van verschillende wachtwoorden. We zien vaak dat men eenzelfde wachtwoord gebruikt voor verschillende diensten, zo ook voor privé diensten, zoals sociale media. Doordat eenzelfde wachtwoord wordt gebruikt voor deze verschillende diensten, is de kans groter dat een account wordt gehackt. Hierdoor is het mogelijk dat hackers en internetcriminelen toegang hebben tot meerdere accounts wanneer slechts één account gehackt is.

Tip 4: sla wachtwoorden niet automatisch op

Tot slot zien we dat wachtwoorden vaak automatisch opgeslagen worden in de browsers. Het is natuurlijk gemakkelijk wanneer u slechts met één klik kunt inloggen op uw account, maar de praktijk laat ons zien dat dit beveiligingsrisico’s met zich meebrengt. Wanneer u bijvoorbeeld met Google Chrome werkt, worden u wachtwoorden bij het opslaan gekoppeld aan uw Google-account. Als hackers en internetcriminelen toegang krijgen tot uw Google-account is het dus mogelijk om alle accountgegevens, die u heeft opgeslagen, te bekijken. 

IT beveiliging op elke locatie

VedaCom helpt u graag om u en uw werknemers veilig op elke locatie te laten werken. Door de beveiliging van de IT binnen uw bedrijf aan te pakken, worden de cyberrisico’s vermindert. Het wordt hierdoor moeilijker gemaakt voor ongewenste derden om uw bedrijfsnetwerk binnen te komen. Onze experts kunnen u adviseren over de mogelijkheden om uw bedrijfsnetwerk te beveiligen, óók wanneer uw werknemers niet (altijd) op kantoor werken. Tevens kan VedaCom uw computersystemen beheren. Uw computersystemen worden dan beveiligd en bijgehouden met de laatste beveiligingsupdates. Zo is alles up-to-date!

Aase Wip - medewerker systeembeheerder

Geschreven door: Aase Wip

Wilt u meer informatie over IT beveiliging?

Bel Aase op 0495 - 237 000.