Twee factor authenticatie: een veiligere manier van inloggen

In de huidige digitale samenleving is een extra beveiliging om uw gegevens en data te beschermen zeer belangrijk. Accounts zijn vaak beschermd met een gebruikersnaam en wachtwoord. Echterveel mensen gebruiken, voor het gemak, eenzelfde wachtwoord voor verschillende online diensten. Wanneer een hacker toegang krijgt tot een account, krijgt hij of zij automatisch toegang tot meerdere accounts. Niet erg handig dus. 

Een oplossing: twee factor authenticatie

Een oplossing om de beveiliging van accounts te waarborgen is een twee factor authenticatie. Een twee factor authenticatie kan u en uw werknemers beschermen tegen internetcriminelen en hackers. Deze manier van inloggen zorgt voor een extra controle om de identiteit van de werknemer te bevestigen. Dit houdt in dat u naast het invullen van een gebruikersnaam en wachtwoord, ook een tweede controle nodig hebt om in het account te komen. 

Een two factor authenticatie is mogelijk in meerdere vormen. Uw identiteit kan bevestigd worden middels uw smartphone, door bijvoorbeeld een SMS. Andere mogelijkheden om uw identiteit te bevestigenzijn een vingerscan, een applicatie (zoals Google Authenticator) of gezichtsherkenning. Door een twee factor authenticatie heeft de hacker dus niet alleen toegang tot uw inloggegevens nodig, maar ook toegang tot uw smartphone.  

VedaCom biedt een oplossing

Two factor authenticatie is een goede oplossing om uw bedrijfsnetwerk te beveiligenWanneer u en uw werknemers inloggen op onze cloud diensten zal een pop-up notificatie verschijnen op uw eigen smartphone. Het login-verzoek zal eerst goedgekeurd moeten worden voordat u verder kunt met inloggen. VedaCom adviseert u graag over het gebruik van een twee factor authenticatie. 

Aase Wip - medewerker systeembeheerder

Geschreven door: Aase Wip

Wilt u meer informatie over een twee factor authenticatie?

Bel Aase op 0495 - 237 000.