Thuiswerken blijft de norm

Werken u en uw medewerkers nog steeds vanuit thuis? Langzamerhand begint het erop te lijken dat ook het thuiswerken bij het nieuwe normaal gaat horen. Wij als ICT-bedrijf begrijpen dit, daarom is het belangrijk om u en uw medewerkers veilig te laten werken vanuit thuis. Het is immers gebleken uit diverse onderzoeken dat er meer cybercriminelen actief zijn sinds de start van de coronacrisis.

Fake e-mails en phishing

Phishing en fake e-mails zijn natuurlijk al enige tijd onder ons, maar sinds de coronacrisis is er een toename aan fake e-mails. Veel cybercriminelen versturen deze e-mail om u op een bepaalde link te laten klikken of een bepaald document te laten openen. Wat we vaak hebben gezien de afgelopen tijd zijn nep e-mails betreffende het coronavirus en het RIVM. Als u een e-mail krijgt met deze informatie zal deze waarschijnlijk nep zijn, let dus goed op!

Wanneer u of uw medewerkers namelijk op de toegevoegde link of een document klikken, zal misschien bedrijfsgevoelige informatie, wachtwoorden, persoonlijke informatie en creditcardgegevens gedeeld worden met deze cybercriminelen. Cybercriminelen kunnen er zelfs voor zorgen dat de e-mail echt lijkt. Tevens kunnen zij ervoor zorgen dat de afzender van de e-mail niet fake lijkt. Onze tip: bekijk altijd goed de afzender van het bericht en open bij twijfel de e-mail niet! Meld daarnaast de e-mail ook altijd bij de IT-beheerder van uw bedrijf.

Neem preventieve maatregelen

Om de beveiliging van uw bedrijfsdata op orde te hebben, is het belangrijk om preventieve maatregelen te nemen. Preventieve maatregelen zorgen ervoor dat de cybercriminelen minder gemakkelijk bij uw bedrijfsdata en -gegevens komen. De experts van VedaCom kunnen ervoor zorgen dat u en uw medewerkers veilig kunnen werken. Of dit nu via een smartphone, tablet of computer is! Wij van VedaCom begrijpen dat thuiswerken nu de norm is. VedaCom kan u hierbij helpen! Wij zijn specialist op het gebied van veilig werken in de cloud.

Aase Wip - medewerker systeembeheerder

Geschreven door: Aase Wip

Wilt u meer informatie over het veilig werken in de cloud?

Bel Aase op 0495 - 237 000.