Tips bij het aanschaffen van een nieuwe PC

We kennen het allemaal en sommigen van ons zien er misschien best tegen op: het aanschaffen van een nieuwe PC. Het is niet gek als u op zo’n moment met een hoofd vol vragen zit; “Wat voor soort computer wil ik?”, “Waar moet ik op letten?”, geen zorgen, wij leggen het u uit.

Computers, we hebben ze in allerlei soorten en formaten. Dus first things first, wat voor soort computer wilt u kopen? Bij VedaCom kijken we naar de wensen van de klant en geven we advies over het model dat het best bij u past. Een PC is opgebouwd uit verschillende componenten die allemaal bedoeld zijn voor verschillende doeleinden. Er zijn verschillende onderdelen die belangrijk zijn en waar u misschien helemaal nog niet aan gedacht had. Denk bijvoorbeeld aan de harde schijf, het beeldscherm en het aantal aansluitingen. Wij hebben de belangrijkste tips voor u op een rijtje gezet!

Tip 1: Breng uw wensen in kaart

Het is belangrijk dat uw wensen goed in kaart worden gebracht voordat u een PC aanschaft. Wat is de voornaamste reden dat u een PC aan wilt schaffen? Internet? E-mail en tekstverwerking? Design en 3D tekeningen? Of misschien wel gamen? U zult begrijpen dat voor het verwerken van tekst en voor een potje gamen, twee compleet verschillende computers het best tot hun recht zullen komen. Bent u vaak onderweg? Dan kunt u natuurlijk ook gaan voor een laptop of een tablet. Iedere situatie is uniek, zet daarom eerst rustig uw wensen op een rijtje.

Tip 2: De harde schijf

Een heel belangrijk onderdeel van uw computer, de harde schijf. Deze is namelijk bepalend voor de hoeveelheid data die uw computer op kan slaan. Bij de opslag van data denken we al snel: hoe meer hoe beter! Onze tip, laat u eerst adviseren over de grootte van uw geheugen. Mocht u op dit moment met een te klein geheugen zitten? Dan kunt u deze gemakkelijk uitbreiden met een externe harde schijf, easy-peasy!

Niet alleen de hoeveelheid data wordt bepaald door de harde schijf, ook de snelheid. Bij VedaCom zijn we fan van de SSD schijf. Een zogenoemde ‘Solid State Drive’ die zuinig, duurzaam en vooral heel snel is. U kunt de SSD in de meeste nieuwe computers vinden, het is een opslagapparaat dat ten opzichte van de harde schijf een flink stuk sneller is. Daarnaast kan een SSD beter tegen een stootje dan een harde schijf, de SSD bevat namelijk geen bewegende onderdelen en dat maakt hem een stuk stabieler.

Tip 3: Het beeldscherm

Het beeldscherm,  hoogstwaarschijnlijk kijkt u er een aantal uur per dag naar, dus het kan maar beter meteen goed geregeld worden. U kiest zelf hoeveel inch uw scherm moet worden, klein en compact of juist groots uitpakken? Wat past in uw werkomgeving en hoe belangrijk is de kwaliteit van het scherm voor u? Dat is helemaal aan u en uiteraard adviseren we u hier ook graag in bij het maken van uw uiteindelijke keuze.

Misschien wilt u wel meerdere schermen om gelijktijdig met verschillende programma’s te kunnen werken, daar moet ook rekening mee gehouden worden natuurlijk. Probeer het eens uit met uw laptop en uw huidige computer, misschien is het ook iets voor u! Hoe dat moet? Ga naar Instellingen > Systeem > Op deze pc projecteren. Op de eerste computer drukt u op de Windows-knop + P en vervolgens klikt u onderin op ‘Met een draadloos scherm verbinden’, et voilà!

Tip 4: De aansluitingen

Ga eens na welke aansluitingen u graag zou willen hebben. Hoeveel USB aansluiten gebruikt u momenteel en hoeveel zou u er graag willen gebruiken bij uw volgende PC? Houd ook even in de gaten of uw nieuwe PC is voorzien van een HDMI aansluiting, die komt natuurlijk ook met regelmaat van pas.

Tip 5: Laat u adviseren

Misschien wel de allerbelangrijkste en misschien was het u al opgevallen in de voorgaande tips: laat u adviseren door specialisten. We zijn natuurlijk allemaal nieuwgierig en doen graag wat research voordat we contact opnemen met een verkoper, hopelijk kunt u aan de hand van onze tips het een en ander wat makkelijker op een rijtje zetten. Daarnaast mag u ons altijd bellen voor advies. Onze professionals zitten klaar om u te woord te staan en een passend en op maat gemaakt advies uit te brengen voor de PC die het best past bij u. Wij vinden uw perfect match!

Aase Wip - medewerker systeembeheerder

Geschreven door: Aase Wip

Wilt u advies ontvangen over een passende PC voor u?

Bel Aase op 0495 - 237 000.