Houd uw bestanden veilig met encryptie

Een tijd geleden kregen wij van een klant de vraag: “Zijn al mijn gegevens in de cloud wel veilig?”. Doorgaans worden er in een cloudomgeving erg veel goede beveilingsmaatregelen getroffen, maar de beveiliging is natuurlijk altijd zo goed als de zwakste schakel.

Bij deze klant ging een van onze experts even later een beveilingscheck van zijn laptop doen en hier kwamen vrij schokkende zaken naar voren. Er zat namelijk geen wachtwoord op de laptop, dus je kon hem zo opstarten en gebruiken. Maar in Google Chrome, waarmee hij zijn cloudomgeving gebruikt stonden alle wachtwoorden opgeslagen, met de handige, maar niet altijd veilige wachtwoord onthouden functie.

In dit geval was het dus zo als je de laptop opstartte en vervolgens Google Chrome opende je direct in zijn cloud omgeving zat en je alle toegang had tot gevoelige data van zijn klanten. Dan kan de cloud omgeving nog zo goed beveiligd zijn, maar de slechte beveiliging van zijn laptop maakt het wel heel makkelijk om hierop in te breken.

Nu zult u wellicht denken, op mijn laptop zit een wachtwoord, dus dat gebeurt mij niet. Helaas is dit niet helemaal waar. Een standaard login wachtwoord op een Windows PC of laptop is vrij eenvoudig te kraken. Het enigste wat je hoeft te doen is bij het opstarten een USB-stick of CD te plaatsen en binnen 5 minuten kun je alsnog inloggen.

Dé oplossing: encryptie

Gelukkig bestaat hiervoor een erg goede oplossing, namelijk encryptie! Encryptie zorgt ervoor dat alle bestanden op de laptop of computer volledig versleuteld worden. Zonder code of token is de laptop simpelweg gewoon op geen mogelijkheid meer uit te lezen. Mocht u uw laptop dus verliezen bent u wel uw laptop kwijt, maar met uw data kan er helemaal niets gedaan worden, deze blijft versleuteld.

Als u belangrijke bedrijfs- of persoonlijke data op uw laptop of computer opslaat, kunnen wij encryptie van harte aanbevelen. Onze experts helpen u graag! Neem contact op voor de uitgebreide mogelijkheden van encryptie.

Foto van Tim, de eigenaar van telNEX en VedaCom

Geschreven door: Tim van den Hurk

Wilt u meer informatie over encryptie?

Bel Tim op 0495 - 237 000.