De voordelen van een Docking Station

Een docking wat? Een docking station! Zo’n klein apparaatje waar beeldschermen, toetsenborden en andere apparatuur op aangesloten kunnen worden. Nu horen we u denken: “Heb ik dit nodig?” Jazeker! Een docking station bespaart u namelijk een hoop tijd en maakt uw werkplek(ken) een stuk efficiënter. Wij leggen u alles uit over wat een docking station nou eigenlijk doet en waarom het een goede toevoeging is aan de werkplekken van u en uw collega’s.

Wat is een Docking Station?

Simpel gezegd is een docking station een apparaat wat uw laptop transformeert naar een volledig werkstation, zodat u deze kunt gebruiken als vaste PC. Het station is als het ware een verlengstuk van uw laptop en u kunt het zien als een verbindende schakel tussen alle apparaten op uw werkplek. Met een docking station verbindt u dus al uw randapparatuur en dat kan heel gemakkelijk met één kabel, het is écht net zo makkelijk als het klinkt. Even koppelen met wat extra schermen of misschien met een printer, een docking station zorgt voor ultiem gebruikersgemak en dat vinden we fijn!

Waarom een Docking Station?

Niet alle laptops hebben de juiste aansluitingen voor de apparaten die u wilt gebruiken en dat is precies waar een docking station van pas komt! Een docking station heeft namelijk meer poorten dan een laptop. Dat betekent dat u dus geen vaste PC nodig heeft, maar dat enkel een laptop voldoende is! Kortom, d.m.v. een docking station is uw laptop te gebruiken als vaste PC. Dat is natuurlijk ideaal wanneer u veel vanuit uw laptop werkt, maar wel vanaf een vaste of misschien wel op verschillende locaties. Waar u ook gaat of staat, u kunt uw laptop op elke gewenste plek koppelen met de docking station en direct starten met uw werkzaamheden. Daarnaast is niet elke docking station apparaat-gebonden en dat zorgt ervoor dat u en uw collega’s allemaal dezelfde docking station kunnen gebruiken (natuurlijk wel maar één tegelijkertijd). Ideaal dus voor parttimers die hun plek op kantoor delen!

Werkt u graag op meerdere schermen? Dat wordt lastig met enkel een laptop, maar is appeltje-eitje met een docking station! Let wel op, de docking station is zoals eerder benoemd een verlengstuk van uw laptop en daarom is de capaciteit van uw laptop bepalend voor het aantal schermen waarmee u kunt werken. Voor optimaal gebruik van zo veel mogelijk schermen is het dan ook van groot belang dat uw laptop niet te oud is.

Een Docking Station van VedaCom

Denkt u nu: “Hee, zo’n docking station zou wel eens wat voor mij kunnen zijn!” Dan bent u bij VedaCom aan het juiste adres! De volgende belangrijke stap is het kiezen van de juiste docking station. Vragen die daarbij komen kijken zijn bijvoorbeeld: “Voor welk model zoekt u een docking station?”, “Welke hoofdaansluiting heeft u nodig?”, “Waar wilt u het docking station voor gebruiken?” en “Bezit u over de juiste kabels om alles met elkaar te verbinden?”. Een hoop lastige vragen en daarom helpen wij u dan ook graag bij het maken van een passende keuze! Neem gerust contact op met een van onze experts voor vragen over een passende docking station of om de mogelijkheden te bespreken. Wij helpen u graag aan een zo effectief en efficiënt mogelijke werkplek en daar kunt u volgens ons niet snel genoeg mee beginnen.

Stein van Weert - systeembeheerder

Geschreven door: Stein van Weert

Wilt u meer weten over de docking stations van VedaCom?

Bel Stein op 0495 - 237 000.