Cyberrisico’s tijdens de coronacrisis 

Het coronavirus is niet alleen een gevaar voor onze gezondheid, maar het is ook een gevaar voor uw ICT-omgevingIn de meeste gevallen wordt er thuisgewerkt op de eigen computers of laptops van medewerkers. Deze zijn vaak voorzien zijn van verouderde software en hebben geen (goede) virusscanner. Dit kan voor grote problemen zorgen.

Europol liet eind maart al weten dat internetcriminelen en hackers misbruik maken van de huidige situatie. Het risico dat data en gegevens worden gehackt is in deze tijd namelijk vele malen groter. 

Werken op een online bedrijfsomgeving

Doordat cybercriminelen erg actief zijn op dit moment is het dan ook van groot belang dat u en uw werknemers bewust met bedrijfsgevoelige informatie omgaan. Denk hierbij aan data, gegevens en wachtwoorden die niet naar buiten mogen komen.

Laat daarom uw medewerkers bijvoorbeeld werken op een online bedrijfsomgeving, of stel apparaten beschikbaar zodat er veilig thuisgewerkt kan worden. Het is erg belangrijk dat u dit beveiligingsrisico serieus neemt en ervoor zorgt dat een thuiswerker geen bron wordt van de infectie van uw bedrijfsnetwerk. Dit kan namelijk enorme schade opleveren. 

Online vergaderen

Voer vergaderingen bijvoorbeeld online via Microsoft Teams. Dit programma biedt de mogelijkheid om videovergaderingen uit te voeren met een selectie van uw werknemers. U kunt verschillende 'teams' organiseren binnen uw organisatie. Deze kunnen vast zijn maar ook tijdelijk, bijvoorbeeld voor een bepaald project. Bovendien is het mogelijk om documenten te delen en effectief te communiceren met uw werknemers. 

VedaCom biedt een oplossing

Wij adviseren u graag over de cyberrisico's, het thuiswerken en de beveiliging van uw data en gegevens. Wij helpen u door middel van controle en beveiliging van de computers van uw medewerkers. Het is goed voor uw bedrijfsbeveiliging maar anderzijds heeft uw medewerker hier natuurlijk ook baat bij. Zijn of haar computer krijgt namelijk weer eens een ‘APK’. 

Kym de Kuijper medewerker marketing

Geschreven door: Kym de Kuijper

Wilt u meer informatie over veilig thuiswerken en de cyberrisico's?

Bel Kym op 0495 - 237 000.