Altijd online via WiFi

Een betrouwbare, veilige en goedwerkende draadloze verbinding is noodzakelijk voor alle online activiteiten binnen uw organisatieBovendien is een veilig en snel bedrijfsnetwerk ook van belang voor uw gasten en klanten. Zij moeten natuurlijk makkelijk kunnen verbinden met uw WiFi-verbinding. Stel daarom bijvoorbeeld een gastnetwerk in voor uw klanten. 

Een gastnetwerk op verschillende manieren

Een goedwerkende WiFi-verbinding is voor uw gasten en klanten minstens zo belangrijk als voor u en uw werknemers. Er zijn diverse manieren waarop WiFi kan worden aangeboden aan uw klanten. Een mogelijkheid is een normaal gastnetwerk, zoals uw eigen netwerk. Uw klanten en gasten kunnen dan middels een wachtwoord inloggen en vervolgens gebruikmaken van het WiFi-netwerk.

Daarnaast is het mogelijk om een openbaar netwerk in te stellen voor uw klanten. Om de klant verbinding te laten maken met het netwerk, zal de klant eerst op een landingspagina terecht komen. Op deze landingspagina zullen klanten bijvoorbeeld hun e-mailadres invullen om gebruik te maken van het netwerk. Een andere optie is om de klanten te leiden naar uw sociale-mediapagina. De klant zal dan bijvoorbeeld uw pagina moeten liken om gebruik te kunnen maken van het WiFi-netwerk.  

Goed beveiligd met VedaCom

Een WiFi-verbinding moet niet alleen snel en bruikbaar zijn, maar ook veilig zijn. Een onveilige WiFi-verbinding zal klanten en gasten mogelijk afschrikken. Bovendien kunnen internetcriminelen en hackers snel toeslaan wanneer een WiFi-netwerk niet goed beveiligd is. Zij hebben dan toegang tot uw bedrijfsnetwerk en data. VedaCom adviseert u graag over de beveiliging van uw WiFi-netwerk. 

Stein van Weert - systeembeheerder

Geschreven door: Stein van Weert

Twijfelt u of uw bedrijfsnetwerk goed beveiligd is?

Bel Stein op 0495 - 237 000.